Συχνές Ερωτήσεις

1Τι είναι η υπηρεσία Taste Control Diabetes ;
Η Taste Control Diabetes είναι μια νέα υπηρεσία, που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και εξυπηρετεί την ανάγκη που έχουν όλοι οι διαβητικοί για υγιεινή καθημερινή διατροφή. Το φαγητό σας, έρχεται στην πόρτα του σπιτιού σας, καθημερινά με διατροφικά ισορροπημένα γεύματα.
Στόχος της είναι η παρασκευή και παροχή ειδικά σχεδιασμένων γευμάτων σε
- Άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη
- Άτομα σε προδιαβητικό στάδιο τα οποία επιθυμούν να χάσουν βάρος ή/και να ακολουθήσουν ένα διαιτολόγιο ελέγχου των επιπέδων σακχάρου τους
- Σε γυναίκες με Σακχαρώδη Διαβήτη Kύησης
- Υγιή άτομα που επιδιώκουν είτε την επίτευξη υγιούς σωματικού βάρους είτε την υιοθέτηση ενός σωστού και υγιεινού τρόπου διατροφής.
2Τι εννοούμε με τον όρο «ειδικά σχεδιασμένα γεύματα» ;
Η εταιρία Taste Control Diabetes έχει αναπτύξει μία ποικιλία από γεύματα τα οποία εντάσσονται ιδανικά σε ειδικά διαμορφωμένα διαιτολόγια, με στόχο την απώλεια ή/και διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους και την επίτευξη της καλύτερης γλυκαιμικής ρύθμισης.
Τα γεύματα αυτά είναι κλινικά ελεγμένα και επιστημονικά πιστοποιημένα ότι συμβάλλουν στην σωστή διαχείριση των επιπέδων σακχάρου των ατόμων και αποτελούν συστατικά στοιχεία ισορροπημένων διαιτολογίων βασισμένων στις διεθνείς συστάσεις και τις αρχές της υγιεινής διατροφής. Η τελική διαμόρφωση τόσο των γευμάτων όσο και των διαιτολογίων ήταν αποτέλεσμα μελέτης που έγινε στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
3Από τι αποτελούνται/ Τι είδους είναι αυτά τα γεύματα ;
Τα γεύματα της εταιρίας Taste Control Diabetes είναι διατροφικά ισορροπημένα γεύματα που βασίζονται στην Ελληνική κουζίνα και δίαιτα και παρασκευάζονται με άριστης ποιότητας πρώτες ύλες.
Περιλαμβάνουν μία ποικιλία παραδοσιακών ελληνικών φαγητών αλλά και πιο μοντέρνων γεύσεων καλύπτοντας όλα τα γούστα, προσαρμοσμένα πάντα στις διατροφικές ανάγκες των διαβητικών ατόμων και στις αρχές της υγιεινής διατροφής.
Αναφορικά με τη διατροφική τους αξία, η κοινή τους συνιστώσα είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα καθώς και ο χαμηλός γλυκαιμικός τους δείκτης.
4Ποια είναι η διαφορά της υπηρεσίας Taste Control Diabetes σε σχέση με άλλες υπηρεσίες που παρέχουν έτοιμα γεύματα ή/και διαιτολόγια ;
Η εταιρία Taste Control Diabetes αποτελεί μία καινοτόμα υπηρεσία που προέκυψε από την ανάγκη διαμόρφωσης και παροχής έτοιμων γευμάτων και διαιτολογίων, απόλυτα προσανατολισμένων στις διατροφικές ανάγκες των διαβητικών ατόμων και των υποπληθυσμών με διαταραχές ρύθμισης των επιπέδων σακχάρου αίματος.
Το συγκριτικό του πλεονέκτημα είναι ο κλινικός έλεγχος και η ερευνητική πιστοποίηση της αποτελεσματικότητας αυτών των γευμάτων στη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου διαβητικών ασθενών.
Έτσι, αποτελεί την πρώτη υπηρεσία στο χώρο παροχής έτοιμων γευμάτων που πραγματοποίησε κλινική μελέτη υπό την αιγίδα του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με στόχο να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και διατροφής των διαβητικών ατόμων.
5Τι περιλαμβάνουν τα προγράμματα της υπηρεσίας Taste Control Diabetes ;
Τα προγράμματα της υπηρεσίας Taste Control Diabetes περιλαμβάνουν ημερήσια διατροφικά πλάνα στα οποία είναι ενταγμένα τα ειδικά διαμορφωμένα γεύματα της Taste Control Diabetes.
Έχοντας ως στόχο την εξατομίκευση του διατροφικού πλάνου σύμφωνα με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά σας, έρχεστε σε επαφή με την προσωπική σας διαιτολόγο, μέλος της ομάδας μας, η οποία θα σας καθοδηγήσει στην επιλογή του καταλληλότερου για εσάς διαιτολογίου.
Τα διαιτολόγια έχουν διαμορφωθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και κατηγοριοποιούνται σε 5 διαφορετικά επίπεδα θερμίδων, κάθε ένα από τα οποία χωρίζεται σε 3 διαφορετικά επίπεδα υδατανθράκων για να ακολουθήσετε αυτό που ανταποκρίνεται στις ατομικές σας ανάγκες. Τέλος, για κάθε γεύμα υπάρχει διαθέσιμη η πληροφόρηση για τα ακριβή γραμμάρια των υδατανθράκων που περιέχουν, ώστε να προσαρμόζεται κατάλληλα η αντιδιαβητική αγωγή που ίσως ακολουθείτε.
6Πως μπορώ να δηλώσω ενδιαφέρον και να ξεκινήσω το πρόγραμμα της Taste Control Diabetes ;
Για να δηλώσετε ενδιαφέρον για την απόκτηση κάποιου προγράμματος της Taste Control Diabetes ή να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες, αρκεί να μας καλέσετε στο τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 2102448707. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail: info@tastecontroldiabetes.com, αναφέροντας λεπτομερώς το σκοπό επικοινωνίας σας με την εταιρία.
7Όταν αρχίσω το πρόγραμμα, θα έχω τη δυνατότητα για διατροφική υποστήριξη/ συμβουλευτική ;
Από την στιγμή που θα κλείσετε το πρόγραμμα, από το πρώτο κιόλας ραντεβού θα έχετε πάντα στην διάθεσή σας την προσωπική σας σύμβουλο διατροφής της ομάδας Taste Control Diabetes , η οποία θα είναι πλήρως ενημερωμένη για το δικό σας πρόγραμμα και τις ανάγκες σας ώστε να απαντήσει τηλεφωνικά σε οποιαδήποτε απορία σας. Οι ώρες επικοινωνίας είναι 9:00 με 16:00 καθημερινά.
8Eίμαι αλλεργικός/ έχω δυσανεξία σε κάποιο φαγητό. Υπάρχει η δυνατότητα να αντικατασταθεί με κάποιο άλλο γεύμα ή τρόφιμο ;
Πριν την απόκτηση κάποιου προγράμματος της υπηρεσίας Taste Control Diabetes, θα ενημερωθείτε αναλυτικώς από το διαιτολόγο της ομάδας μας για τα γεύματα και τα τρόφιμα που υπάρχουν στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε και θα συζητήσετε με αυτόν οτιδήποτε προκύψει αναφορικά με τη διατροφή σας.
Επίσης, ακόμη και κατά τη διάρκεια του προγράμματος υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής ή αντικατάστασης κάποιου φαγητού, εφόσον σας δημιουργεί ενόχληση, αρκεί να μας ενημερώσετε μια εβδομάδα πριν για την επιθυμητή αλλαγή.
9Τι πρέπει να ξέρω αναφορικά με την παραλαβή του φαγητού μου ;
Η διανομή του φαγητού πραγματοποιείται από 8:00 το πρωί έως 13:00 το μεσημέρι, και το παραλαμβάνετε στην διεύθυνση που έχετε δηλώσει. Σε περίπτωση αλλαγής της διεύθυνσής σας, είναι σημαντικό να έχετε ενημερώσει την εταιρία μία εβδομάδα πριν για την καλύτερή οργάνωση της διανομής και της εξυπηρέτησής σας. Η μεταφορά του φαγητού γίνεται κατευθείαν από τα κεντρικά της εταιρείας μας, με δικό μας προσωπικό και με ασφάλεια προς τον πελάτη, χωρίς έξτρα χρέωση για τις περιοχές εντός της Αττικής.
10Πότε και πως πληρώνω ;
Αγοράζοντας το πρόγραμμα, προκαταβάλλεται το ποσό μέσω πιστωτικής κάρτας ή μέσω e-banking στον τραπεζικό μας λογαριασμό. Η εξόφληση του ποσού θα πρέπει να γίνει από μία εβδομάδα έως 3 ημέρες πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα. Τα προγράμματα που έχουν έκπτωση είναι το εξάμηνο, στο οποίο παρέχεται 5% έκπτωση και το ετήσιο, στο οποίο παρέχεται 10% έκπτωση.
11Η υπηρεσία Taste Control Diabetes είναι προσιτή ανάλογα με την οικονομική μου κατάσταση;
Τα γεύματα που προσφέρει η υπηρεσία Taste Control Diabetes αποτελούν μία γευστική και οικονομική λύση που μπορεί να προσαρμοστεί στις ατομικές ανάγκες και την οικονομική δυνατότητα του καθενός.
Στο πλαίσιο αυτό, ο καθένας μπορεί να επιλέξει μεταξύ του πλήρους πακέτου, στο οποίο μπορούν να χορηγηθούν όλα τα γεύματα όπως περιγράφονται στο ημερήσιο διαιτολόγιο και του απλούστερου πακέτου, όπου ο καθένας μπορεί να παραλάβει μόνο τα κυρίως γεύματα με την αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση.
12Ξέχασα να ενημερώσω ότι θέλω να αλλάξω το φαγητό μου. Ποια είναι η δυνατότητα που έχω ;
Η αλλαγή αυθημερόν είναι λίγο δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη. Σε αυτήν την περίπτωση, κατόπιν συνεννόησης σας με την εταιρία θα παραλάβετε το φαγητό σας κανονικά, το οποίο όμως θα πρέπει να μπορεί να προετοιμάσει η κουζίνα άμεσα και να διανεμηθεί σε εσάς τις προκαθορισμένες ώρες διανομής.
13Θέλω να φύγω για τριήμερο. Tι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με το πρόγραμμα μου;
Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώνετε μια εβδομάδα πριν για την απουσία σας, και θα λαμβάνετε γραπτή επιστολή από την εταιρεία μας ότι είμαστε ενήμεροι και ότι θα διαμορφωθεί η διανομή σύμφωνα με το νέο πρόγραμμά σας. Για παράδειγμα, εάν φεύγετε Παρασκευή, θα παραλαμβάνετε το πακέτο σας μια ημέρα πριν, μαζί με το πακέτο της ίδιας ημέρας.