Το προφίλ μας

Κυριακή Στενιώτη - Πρόεδρος της Taste Control Diabetes

Η δημιουργία της υπηρεσίας δεν ήρθε ξαφνικά αλλά προέκυψε σταδιακά μετά από την δική μου εμπειρία που έγινε γνώση.
Το 2007 μετά από την τραγική απώλεια της μητέρας μου και την μεγάλη ψυχολογική πίεση που υπέστη ο οργανισμός μου είχε ως αποτέλεσμα μετά από καιρό να μάθω πως πάσχω από Σακχαρώδη Διαβήτη.
Ο γιατρός μου, μου συνέστησε ειδική αγωγή, την οποία δεν ακολούθησα ποτέ.
Επέλεξα να ακολουθήσω απόλυτα, μια σωστή διατροφή η οποία τελικά είχε θεαματικά αποτελέσματα.
Ειλικρινά, δεν περίμενα πως θα έφτανα στο σημείο η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη μου να είναι στο 5,5-5,9 και οι καθημερινές μου μετρήσεις να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Ταυτόχρονα όμως με το πρόβλημα μου, έπρεπε να συνεχίσω να είμαι τυπική σε όλους τους ¨ρόλους¨ της ζωής μου.
Μητέρα, σύζυγος, επαγγελματίας.
Έπρεπε λοιπόν, καθημερινά, να μαγειρεύω δυο φαγητά.
Ένα για όλη μου την οικογένεια και ένα για εμένα, γεγονός αρκετά απαιτητικό καθώς έπρεπε να συνδυάσω χρόνο και σωστή διατροφή μαγειρεύοντας για μένα τα φαγητά που θα ωφελούσαν περισσότερο την υγεία μου.
Το δικό μου πρέπει δεν ήταν το δικό τους θέλω, όπου εκεί ξεκινούσαν και όλα.
Έμαθα μετά από 3.285 ημέρες περίπου, δηλαδή 9 ολόκληρα χρόνια πως η δύναμη και η προσπάθεια έφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για μένα και την οικογένεια μου.
Ακολουθώντας το επάγγελμα της μαγειρικής για 30 χρόνια στην εταιρείας μας Αφοί Στενιώτη ''Sunday’s Gastronomy Catering'', και έχοντας αγάπη στην τέχνη της μαγειρικής, πίστη στην αποτελεσματικότητα της υγιεινής διατροφής και των συνταγών μου θέλησα να συμβάλλω στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με διαβήτη. Δοκίμασα και πέτυχα!
Οι συνταγές μου έγιναν αντικείμενο μελέτης για το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε δείγμα 24 ατόμων είχαν και εκείνοι άριστα αποτελέσματα .Με συνεργάτες και οδηγούς μας την επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου, ιατρούς και φυσικά τους πολύτιμους εθελοντές μας, η έρευνα ολοκληρώθηκε επιτυχώς το 2015.
Μετά από αυτή την τεράστια εμπειρία, η σκέψη μου ήταν πως πρέπει να διαδώσω τις γνώσεις μου.


Πολλοί λένε ότι
''αν έρθεις ο ίδιος σε επαφή με μία κατάσταση ή πάθηση, τότε μόνο μπορείς πραγματικά να αφουγκραστείς τις ανάγκες και τις απαιτήσεις αυτής, όπως και να αντιληφθείς τις ελλείψεις και τις προσωπικές μικρές ή μεγάλες μάχες των πρωταγωνιστών της''.
Έτσι λοιπόν η δική μου ανάγκη, έγινε η σκέψη για την δημιουργία της Taste Control.
Από το Φεβρουάριο του 2016 η Taste Control από σκέψη και όραμα γίνεται πράξη και συνήθεια για εμένα.
Όμως ταυτόχρονα γίνεται επιλογή και για δεκάδες ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και φτάνει το φαγητό στο σπίτι τους καθημερινά οικονομικά και υπεύθυνα.


Σας ευχαριστώ που μας εμπιστευθήκατε
Κυριακή Στενιώτη

 

Βασίλης Στενιώτης - Αντιπρόεδρος τηςTaste Control Diabetes

Το Δεκέμβριο του 2014, όταν πήρα στα χέρια μου τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, δικαιώθηκαν οι προσπάθειές μας, καθώς αποδείχθηκε ότι τα υπό μελέτη γεύματα μπορούν να ενσωματωθούν ως πολύ καλές επιλογές στο διαιτολόγιο των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Στην Taste Control πρωτεύοντα ρόλο έχει η υψηλή ποιότητα και η υγιεινή διατροφή, δηλαδή οι πιο καθοριστικοί παράγοντες για τη βελτίωση της υγείας των πελατών μας. Προτεραιότητά μου είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών μας  και σε αυτόν τον άξονα προγραμματίζουμε την υλοποίηση περισσότερων κλινικών ερευνών, ώστε να εμπλουτίζουμε διαρκώς τις γνώσεις μας απέναντι στις απαιτήσεις των διαβητικών ασθενών. 

Συνεπώς, για εμάς ήταν ένα προσωπικό στοίχημα, το οποίο κερδίσαμε.

 

Eλένη Στενιώτη - Project Manager της Taste Control Diabetes

Για μένα ήταν η ιδέα μιας στιγμής.  

Έτσι λοιπόν σαν μια ομάδα ο καθένας από εμάς ανέλαβε τις αντίστοιχες αρμοδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, ο αδερφός μου προσέγγισε τους κατάλληλους για εμάς συνεργάτες, με την εμπειρία τους να αποδεικνύεται χρήσιμη και ουσιαστική. Παράλληλα, εγώ ανέλαβα τη στελέχωση του προσωπικού, αλλά και την οργάνωση της στρατηγικής marketing,  τομείς κρίσιμους για την πορεία της επιχείρησης. Επίσης, καθοριστικό ρόλο  έπαιξε η συμβουλή του πατέρα μου, καθώς δεν ξεχνώ τη φράση του, «με δύναμη και ψυχική ηρεμία θα πάνε όλα καλά». Τέλος, όλα τα παραπάνω έγιναν πράξη εξαιτίας της τεχνογνωσίας και των μοναδικών συνταγών  της μητέρας μας. 

 

Οι Αξίες μας

Το προσωπικό της εταιρείας αποτελείται από άτομα με εμπειρία στο χώρο, θέληση και αγάπη για αυτό που κάνουν, γιατί η μαγειρική είναι τέχνη & δημιουργία. Υπεύθυνη της ζεστής κουζίνας είναι η έμπειρη μαγείρισσα Κυριακή Στενιώτη που δημιουργεί με αγάπη και μεράκι πάνω στην γνήσια Ελληνική Κουζίνα & όχι μόνο.

  • Άριστη Ποιότητα Πρώτων Υλών

  • Σωστή Οργάνωση

  • Άψογη Εξυπηρέτηση

  • Συνέπεια- Επαγγελματισμός

  • Σεβασμός και Εκτίμηση στον Πελάτη